T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / TUŞBA - Şemsibey İlkokulu

22 MART SU GÜNÜ

İYİ BİR İÇME SUYUNUN 5 ÖZELLİĞİ

– Hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemelidir.
– Kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır.
– Sularda yağlar vb. suya kötü koku ve tat veren maddeler bulunmamalıdır.
– Suda sağlığa zararlı kimyasal maddeler bulunmamalıdır.
– Nitrit, amonyak bulunmamalıdır. Bunlar, suyun organik maddelerle kirlendiğini gösterir. Nitrat ise kirlenmenin aşırı düzeylere yükseldiğini gösterir. Bu maddelerin içme suyunda bulunmaları tehlikelidir. Hele çocuklar için daha tehlikelidir.

 

22-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 23:25 - Görüntülenme: 156
  Beğen | 50  kişi beğendi